Съвети към младите по душа

Много от любимите ни песни сякаш са незавършени. В някои изпълнения ни харесва припева, а в други – края или пък онова магическо „парче” от песента, което носи върховно изживяване и искаме да го чуем отново и отново.

Но какво ще кажете за "Advice For The Young At Heart"? Дали в далечната 1989 година „Tears For Fears”, обичана британска група, не е записала идеалния музикален клип, в който всеки миг е вълшебен…

„Съвети към младите по душа” от албума „The Seeds of Love” (Семената на любовта) не влиза дори и в Топ 10 на водещите класации по онова време. Изпълнението на Роланд Орзабал и Курт Смит обаче е истински шедьовър, красота и съвършенство за цяла вечност, събрани в един петминутен клип.

Видеото, записано във Флорида, прелива между моменти от латиноамериканска сватба и перфектното изпълнение на групата музиканти, сред които е и невероятната Олета Адамс. Това е последната съвместна изява на Орзабал (с испанска жилка в кръвта си) и Смит, преди двамата да разделят за дълго творческите си пътища в началото на 1990 година.

Част от текста на песента – „Любовта е обещание, любовта е спомен веднъж даден никога забравен…" – е цитат от Джон Ленън.

И днес, слушайки „Съвети към младите по душа”, човек се пита дали тази песен не достига музикалното съвършенство? Ако имате някакви съмнения, че това е така, чуйте тогава и „Standing on the Corner of the Third World”, още едно изключително изпълнение на Tears for Fears, макар и без запомнящо се видео към него.

Коментар