Google пусна стилен онлайн бутик

Google пусна новата си онлайн услуга Boutiques.com, която дава възможност за избор на стил на обличане и достъп до онлайн каталог с дрехи, които съответстват на него. Сайтът предоставя множество готови стилове, създадени на базата на предпочитанията на известни личности, дизайнери, блогъри и др.

В процеса на създаване на новата услуга са интервюирани много хора, като данните са били въведени в компютър и на тяхна основа са разпределени в различни стилове над 500 хиляди стоки – дрехи, аксесоари и др.

Потребителите могат да създават и собствен бутик само в няколко стъпки: посочват кои стоки и цветове харесват и кои не харесват и избират любимите марки. Чрез технология на машинно зрение и обучаващи алгоритми сайтът на Google създава каталог с подходящите за съответния потребител стоки.

Boutiques.com е резултат от придобитата от Google услуга за търсене Like.com. Сделката, обявена по-рано тази година, е на предполагаема цена $100 млн.

Сайтът обаче не предлага дрехи за мъже, като от Google все още не са обяснили причината за това. Компанията пусна също приложение за Apple iPad с аналогична функционалност.

Коментар