FColor.bg стартира услуга за наети уеб сървъри

Хостинг компанията FColor.bg стартира нов клас услуга – наети уеб сървъри. Предложението е насочено към дизайнерски фирми и корпоративни клиенти, които развиват своя бизнес в интернет и са им необходими по-големи ресурси.
За начало сървърните продукти ще бъдат инсталирани в центъра  за съхранение на данни в САЩ, заради възможността  за по-бързо прилагане на решението. През следващите няколко месеца компанията ще започне да предлага определен брой сървърни платформи и в България, както и в център за данни в Амстердам.
Чрез т.нар. Managed Servers (тоест сървъри, които компанията управлява за клиентите си), FColor.bg ще създаде среда – комбинация от хардуер, софтуер за управление на машината и изпитан модел на работа. Целта е потребителите да получат стабилност и бързо изпълнение на съответните задачи, поясниха от компанията.
„Цените на американския пазар са много атрактивни. Платформа, базирана върху процесор Intel Xeon 3.0 GHz, твърди дискове 3×320 GB SATA, 3Ware RAID 5 с огледален образ между трите диска, 2 GB RAM памет, 1000 GB месечен трансфер и т.н. струва $50 начална такса и $399 на месец,” каза Станимир Димитров, който се грижи за техническото развитие на услугите в FColor.bg.
„За сравнение цените на подобни продукти на други компании започват от $500 нагоре на американския пазар, а на европейския са още по-високи. Ние обаче продаваме не сървъри, а комбинация от хардуер, софтуерна технология, човешки ресурс и надеждност. Затова твърдим, че платформите ни са едни от най-добрите в цял свят”, допълни Станимир Димитров.

Коментар