HP е лидер на MPS пазара в ЕМЕА

Доклад на анализаторската фирма Quocirca определи HP за лидер в аутсорсинга на печатни услуги (MPS) за предприятията в Европа през 2010 г.  Анализът изтъква предимствата и недостатъците на водещите доставчици на този тип услуги.

Quocirca анализира и класифицира търговците на базата на пазарно присъствие и изчерпателност на предложенията. Класирайки НР като лидер на пазара, анализаторската компания признава както стратегическата визия, така и изчерпателността на услугите при предложенията за осигуряване на MPS на територията на Европа.

Quocirca също така признава значителните инвестиции на НР в MPS портфолиото й и инфраструктурата за осигуряване на допълнителни услуги като аутсорсинг за бизнес процеси и управление на документооборота.

НР управлява печатната среда на повече от 2 700 организации по света, в това число и 1 000 от региона на ЕМЕА (Европа, Африка и Близкия Изток), за които са постигнати от 28% до 48% по-малко разходи за печат, казва Арнолд Марти, вицепрезидент и генерален мениджър „Решения за управление на печатната среда” (MES), за региона на EMEA.

Клиентите все повече гледат на MPS като на стратегическо бизнес решение, ползите от което не са само финансови. “След прилагането на MPS програма с НР миналата година, банката Caja de Madrid намали консумацията си на хартия с 15%, което се равнява на спасени почти 12 000 дървета. Вертикалните решения на НР също помагат на банките да обработват молби за заеми по-бързо и точно, на застрахователните компании – да отговарят на искове по-бързо, а на правните отдели – да работят по-ефективно по случаите си“, коментира Марти.

Услугите за аутсорсинг на печатни услуги на НР бяха допълнени от решението TROY Secure Document Printing, което дава възможност на компаниите да отпечатват черно-белите си ценни документи със специална защита срещу подправяне и фалшификации. Това става с употреба на обикновена офис хартия и лазерни принтери и многофункционални устройства от средния и висок клас HP, поддържащи PCL5 скрипт.

Сървър базираното приложение дава възможност за добавяне на функциите за предпазване от фалшификация на документите преди те да са зададени за печат. Освен това потребителите могат сами да определят настройките на защитата при отпечатване.

Коментар