“Пораснала голф количка” с интериор от бамбук

След автомобил от лен сега и кола от бамбук – какво още ще измислят тези хора? На автомобилното изложение в Женева през следващата година разработчикът на концептуални модели Rinspeed ще покаже прототип на бамбуков екологичен автомобил. Моделът сякаш е предназначен да вози бронзовите тела на посетителите на плажовете на Сен Тропе, пише GreenTech.bg.

Въпреки, че Rinspeed подчертава бамбука в името на колата – тя е наречена "Bamboo", всъщност само интериорните елементи са изработени от бамбукови влакна, а външният корпус е от конвенционален метал. По отношение на дизайна, Rinspeed описва новото си творение като "пораснала голф количка".

Бамбукът се превърна в любим материал за строителството на зелени конструкции в последно време. Той е лек, биоразградим, лесен за подмяна.

Автомобилът "Bamboo" се задвижва от електрическа система, но Rinspeed не дава каквито и да е подробности за нейните параметри. Според прес-съобщение от фирмата, който се сдобие с колата, ще получи и компактно двуколесно електрическо превозно средство за "последната миля".

Коментар