7-годишен геймър загина от токов удар в Тайланд

Седемгодишният Конър О Кийфи от Англия загина в хотел в Тайланд, след като се опитал да включи своята конзола за видео игри Nintendo Game Boy в един от електрическите контакти в хотелската стая.
Инцидентът е станал миналата събота, но чак сега се разкриват подробностите около него, тъй като местната полиция извършва разследване, съобщава www.reghardware.co.uk. Служителите на хотела „Сънсет Бийч” в курорта Патонг Бийч на остров Пукет твърдят, че електрическата им инсталация е наред, но момчето е било още мокро, когато е посегнало към контакта.
То е изтичало в хотелската стая направо от басейна, където са останали майка му и вторият му баща. Според полицията, той или е включвал адаптeра в контакта или се е опитвал да го извади. И в двата случая, водата от неговото тяло е направила контакст с електрическия ток, което е довело до фаталните последствия. 
Конзолата е купена в Тайланд като новогодишен подарък за детето.  Майка му, 45-годишната Катлийн Къри, твърди, че синът й знае, че електричеството е опасно и че не е глупав. По нейни думи, той не би си играл с контакти и определено не е бил мокър.
Братовчедка и едновременно с това кръстница на нелепо загиналото дете е казала пред британския „Сън”, че Конър бил много запален по компютърните игри и имал доста познания за компютрите. Не е известно дали близките му ще искат допълнително разследване на трагичния инцидент.

Коментар