Зукърбърг вместо Асандж е “личност на годината”

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг бе обяван за „личност на годината” от главния редактор на американското списание Тайм. Вотът на читателите обаче е бил за Джулиан Асандж – създателя на WikiLeaks.

Зукърбърг е на 26 години, но вече е милиардер и с неговата компания е оказал най-голямо влияние на събитията през изтеклата година. Именно през 2010-а броят на членовете на Facebook превиши половин милиард.

Тайм отбелязва, че Facebook е нова система за обмен на информация, която променя нашия живот. Социалната мрежа беше изградена в сегашния си вид за около седем години.

Конкуренти на Зукърбърг за званието „личност на годината” бяха CEO-то на Apple Стив Джобс, режисьорът Джеймс Камерън, певицата Лейди Гага, основателят на WikiLeaks Джулиан Асандж и президентът на Китай Ху Цзинтао.

Личността на годината се избира от главния редактор на Тайм. Читателите на списанието обаче са предпочели „новата звезда” Джулиан Асандж – основател на сайта WikiLeaks, който разбуни духовете с публикации на секретни документи за американската дипломация.

по темата: „Зукърбърг вместо Асандж е “личност на годината””

добавете коментар...

  1. Lancelot

    Естествено, нали после конгреса ще му обяви списанието за недотам подходящо 🙂

  2. Ветропоказател

    Босът на Тайм се е ориентирал добре политически – избрал е сътрудника на ЦРУ, вместо кошмара на ЦРУ 🙂

  3. any

    Изборът е бил между хора отдадени на прогреса и такива работещи в сферата на затъпяването. Човека си има списание – гласува си.

Коментар