Повечето ИТ експерти искат нова работа

По-голяма част от ИТ специалистите планират да започнат търсене на нова работа през 2011 година, разкри британско проучване. Недоволните възнамеряват да „напуснат кораба” веднага щом приключи икономическия спад, сочи анализът на  IT Job Board.

Над половината от потенциалните „бегълци” са заявили, че отдавна кроят дезертьорски планове, тъй като чувстват, че не са достатъчно оценени. Останалите пък са недоволни от заплащането.

Само 40% от респондентите признават, че са предани на своите настоящи ръководители. Половината от тях обясняват своята преданост с това, че работят по увлекателни проекти, а другата половина харесват работата на екипа.

Липсата на лоялност у ИТ специалистите пък е продиктувана основно от това, че мениджърите не се вслушват в тях (53%) и, че работодателят не играе по правилата (46%).

58% от анкетираните вярват, че предаността на ИТ професионалистите може да бъде повишена от добра комуникация вътре в компанията. 52% пък считат, че техническите специалисти винаги са били неустойчива група, когато става дума за преданост към работното място.

Най-голямо текучество на ИТ кадри се наблюдава в банковия и финансовите сектор, разкрива още проучването.

Коментари по темата: „Повечето ИТ експерти искат нова работа”

добавете коментар...

  1. Вальо

    Какво означава неустойчива група? Бихте ли дефинирали моля! Хора с идеи, хора които мислят и си вършат съвестно работата. Такива които пречат развитието на всякакви други безполезни твари, такива които усъвършенстват абсолютно всяка една сфера на нашия живот. Това ли е неустойчива група!

    Само и единствено техническия и математическия напредък който имаме ни отличава от това което сме били преди 2000 години. Простотията няма да се промени още 3000 години напред!

Коментар