Транспортният министър запален по офроуда

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков е запален фен на офроуда. Вече 10 години той практикува екстремния спорт с един „очукан джип”.

„Офроудът е страхотно хоби. От десет години го обичам и практикувам редовно. Запали ме един приятел”, сподели Цветков в сутрешния блок на bTV.

Преди 2-3 години e имало инцидент с настоящия министър, като спасителната акция е продължила повече от 12 часа, в една зимна нощ. Винаги резeрвоарът с гориво трябва да е пълен, да имаш вода и нещо за хапване, препоръча по този повод Цветков.

Магията на офроуда е в адреналина, който изпитват участниците в него.

„Всеки момент си поставяш цели, постигаш ги и преодоляваш препятствия. Всеки път, когато се прибера вкъщи, адреналинът струи от мен”, заяви министърът пред водещата Ани Цолова.

Офроудът е непредсказуем. „Бутвал съм се в дървета, блокирал съм се от двете страни, но по-сериозни препятствия не съм имал”, уточни Александър Цветков.

Министърът е пробвал и АТV. През ноември той направи демонстрационен старт на офроуд полигона до Троян заедно с двамата български ATV пилоти участници в световната рали надпревара "Дакар 2011". "АТВ е много хубава, но и опасна машина", каза по този повод Цветков.

Откакто е министър, Александър Цветков е намалил екстремните си занимания. Съумява само един път на 2-3 месеца да се отдаде на хобито си.

„Хобито е ирационално занимание, човек го прави за удоволствие. Не е скъпо, почти не си чупя колата и не ми се налага да влагам пари в него”, похвали се министърът и допълни, че съпругата му е съмишленик в офроуд приключенията.

Коментар