Колко умен може да бъде вашият дом или офис?

Доставчикът на технологии за дома Ambitio пуска на българския пазар ново поколение решения за домашна автоматизация (Home Automation). Това е концепция, позволяваща интелигентното управление на всички електрически инсталации в един дом или офис. Предлаганите от Ambitio системи са произведени от лидери в Home Automation сектора, като Bticino, Legrand, Netdothome, Schneider Electric и др.

„Домашната автоматизация позволява не само да се чувствате по-удобно в своя дом, а и да спестите време, да живеете по-сигурно. Home Automation е концепция, която ни позволява едновременно да намалим разходите си и да живеем в унисон с околната среда. Убедени сме, че предстои революция в този сектор и тя няма да подмине и нашата страна. Затова решението ни да се насочим към него, предлагайки едни от първите цялостни решения за автоматизирана домашна среда, беше съвсем естествено“ – посочва Димитър Христов, собственик на фирма Ambitio.

Предлаганите от компанията системи повишават значително добавената стойност на един дом, превръщайки го от обикновена жилищна постройка в среда, изцяло съобразена с вкусовете и необходимостите на неговите обитатели. Автоматизираните системи позволяват бърза и лесна връзка с всички инсталации във вашия апартамент или къща. Само с едно натискане на елегантния чувствителен на допир екран, с мишката на компютъра или просто чрез съобщение от вашия мобилен телефон имате възможност да управлявате осветлението, щорите, мултимедията, отоплението и системите за сигурност.

Освен това можете да създадете по най-бързия начин желаната от вас атмосфера, чрез предварително зададени сцени. Сцена „Романтика“ например позволява с едно натискане на бутона от вашето дистанционно управление да създадете приглушено осветление, да свалите щорите и да пуснете любимата музика. Сцена „Работа“ от своя страна може да създаде необходимите условия за концентрация в работните ангажименти. Възможностите са неограничени, а очакваният ръст на Home Automation пазара гарантира, че скоро в тази сфера ще видим редица нови функционалности.

„Добрата новина е, че броят на компаниите в сектора за домашна автоматизация се увеличава непрекъснато и от смятана за екстра, достъпна само за по-заможни хора, тази технологична сфера вече се превръща в необходим и достъпен елемент от всеки модерен дом“ – убеден е Димитър Христов.

Коментар