Samsung с цел да изпревари Nokia

В рамките на три години Samsung възнамерява да изпревари Nokia и да стане най-големият производител на мобилни телефони в света.

Решаваща в плана на корейската компания ще бъде 2011 година, става ясно от интервю на висш ръководител на Samsung, публикувано в Korea Times.

Samsung отчита постоянен ръст в продажбите на мобилни устройства. За да отговори на засиленото търсене, компанията реши да увеличи производствените си мощности в Китай и Виетнам.

60% от продукцията на Samsung през 2011 година ще се произвежда в китайски заводи, 15% във Виетнам, 14% в Южна Корея, 6% в Бразилия и 5% в Индия.

През идната година южнокорейският гигант ще постави акцент върху смартфоните и телефоните от премиум клас.

Macquarie Securities очаква през 2011 година компанията да продаде 7 милиона смартфона, срещу 2,5 милиона през 2010-та, пише KoreaTimes. Samsung обаче обяви, че за седем месеца – от юни до декември 2010 г. е продал 10 милиона броя смартфона Galaxy S.

Като цяло, за първите три тримесечия Samsung продаде 199,5 милиона телефона, а през четвъртото добави още 71 милиона, по данни на компанията.

по темата: „Samsung с цел да изпревари Nokia”

добавете коментар...

  1. ?

    Macquarie Securities expects Samsung to sell 7 million smartphones for 2011 from 2.5 million this year

  2. venes

    Очаква се през 2011 година компанията да продаде 7 милиона смартфона. За сравнение, през настоящата година продажбите й на устройства от този клас възлизат на 2,5 милиона Пак пишете глупости.SAMSUNG GALAXY S за тази половин година има 10 милиона продажби.

Коментар