Samsung пуска лесен за използване апарат NX11

Samsung представи новия цифров фотоапарат NX11, който допълва успешната и високо ценена серия NX. Подобреният модел се базира на NX10 и е съвместим с новите i-Function обективи, въведени за NX100.

Апаратът се продава заедно с 18-55-милиметров i-Function обектив, както и с двата нови i-Function обектива – 20-милиметров тип „палачинка” и 20-50-милиметрови сребърни лещи, увеличаващи изображението.

i-Function предлага изключително лесен начин за контролиране на фотоапарата. При обикновените фотоапарати потребителят обгръща с ръка обектива, докато придържа фотоапарата, а с новата i-Function система фотографите могат нормално да използват лявата си ръка и да променят настройки благодарение на бутон, вграден в i-Function обектива, без да е необходимо фотоапаратът да бъде местен от обекта на снимане.

Потребителите могат също да променят параметри като скорост на снимане, кадров прозорец, EV, WB и ISO, само чрез натискане на i-Function бутона или чрез пръстена на обектива, което пък означава лесна конфигурация по време на снимане.

Samsung поставя фокус именно върху лесната употреба на фотоапарата. За целта NX11 е с променен дизайн за по-удобно хващане. Фотоапаратът има и функция за определяне режима на снимане спрямо обектива, което улеснява търсенето на най-подходящ режим за всеки обектив.

Фотоапаратът включва и удобен i-Function бутон „с едно натискане”, който активира обикновените настройки като кадровия прозорец, скорост на снимане, ISO и баланс на бялото.

NX11 опростява заснемането на природни пейзажи или снимки на големи групи чрез режим панорама, който позволява на потребителите да правят панорамни снимки с едно движение.

Също като NX10, моделът NX11 използва най-добрия в този клас APS-C сензор за по-добро качество на картината. APS-C е по-голям от Micro 4/3 и прави висококачествени снимки по-лесно.

Заедно с вградената светкавица и вградения електронен VGA (640×480), NX11 има 3.0-инчов AMOLED дисплей. Екранът AMOLED намалява отражението на слънчева светлина, така че потребителите могат да разглеждат снимките си при всякакви ситуации, дори и при ярко слънце. Те могат също така да се насладят и на по-ярка и ясна картина, благодарение на подобрено възпроизвеждане на цветовете.

NX11 прави и висококачествено HD видео с 720p резолюция, а с големия си APS-C датчик снима детайлни и ясни видео клипове, при които обектите на снимане могат да изпъкват, също както в игралните филми и киното.

по темата: „Samsung пуска лесен за използване апарат NX11”

добавете коментар...

  1. venes

    има 3.0-инчов AMOLED LCD дисплей. Престанете да пишете глупости!

Коментар