Samsung обяви $36 млрд. за тримесечие

Samsung Electronics прогнозира приходи от над 36 милиарда щатски долара за последното тримесечие на 2010 г. Оперативната печалба за периода се изчислява на повече над 2,5 милиарда долара, сочи вътрешният отчет на корейската компания.

Обявените резултати са консолидирани приходи, изчислени на база на корейски международни стандарти за финансови отчети (K-IFRS).

Като цяло за фискалната 2010 година изчислените приходи надвишават 136 млрд. долара на консолидирана база, а оперативната печалба се очаква да надвиши 15 млрд. долара.

Според южнокорейските регулации за обявяване на информация, прогнозните приходи не могат да бъдат представяни като цифров диапазон, затова официално оповестените стойности се базират на средната стойност.

Прогнозните приходи за последното тримесечие на миналата година са изчисление преди да е извършен външен одит на финансовите резултати на главните офиси, представителствата и афилиираните клонове и служат за информация на акционери и медии. Посочените данни могат леко да се различават от актуалните резултати, уточниха от компанията.

Финалните изчисления на приходите за четвъртото тримесечие ще бъдат представени след одобрението на финансовите отчети и докладите за тримесечието от борда на директорите.

Samsung е най-голямата бизнес група в Южна Корея, с над 70 компании в състава си. Общо, те генерират една пета от брутния вътрешен продукт на страната.

Коментар