Mobile Security for Android осигурява „облачна” защита

Trend Micro обнови своето приложение Mobile Security за защита на Android смартфони и мобилни устройства от кибер атаки.

Mobile Security for Android предлага функция за сигурно сърфиране, която пази от фишинг атаки и мошенически уеб сайтове.

Според проучване на Trusteer, мобилните потребители са по-уязвими към подобни заплахи, тъй като малките им екрани правят по-трудно откриването на фалшиви сайтове.

Приложението включва също технология за филтриране на текстове и гласови обаждания. Потребителите могат да създават свои собствени филтриращи списъци, за да блокират нежелани обаждания или съобщения.

Защитата при даунлоуд предпазва потребителите от зареждане на зловредни Android приложения. Налична е също функция, която позволява на родителите да блокират достъпа на децата до неподходящо съдържание.

С нарастване на популярността на Android платформата, кибер престъпниците ще се опитват да се възползват от тези мобилни устройства по всякакви начини. TrendMicro твърди, че е първата компания, която разширява своята облачно-базирана интелигентна сигурност към мобилната област.

Потребителите ще извлекат полза от лекотата на новото приложение, тъй като цялото натоварване е изнесено в облака, както и обновяването в реално време, осигурено от Trend Micro Smart Protection Network.

Mobile Security for Android струва 3,99 долара в онлайн каталога Android Market. Безплатно е достъпна 30-дневна пробна версия.

Даунлоуд: Mobile Security for Android

Коментар