VIVACOM връчи 10 000 лева на победителите в конкурса за есе

Над 350 студенти от общо 35 български 10 чуждестранни университета се включиха в конкурса на VIVACOM и сп. ТЕМА за написване на есе на тема „Всичко, което ни свързва”. Официалното награждаване на победителите в инициативата се проведе днес, 10 януари 2011 г., в сградата на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ в присъствието на Министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, много студенти, ректори на университети и други официални лица.

"Благодарим на всички участници в конкурса. Огромният интерес, който те проявиха, означава две неща: първо, темата е актуална и вълнува младите – какво ни свързва, как и защо. Второ, младите българи имат реален интерес към съвременния живот, към това, което се случва около тях, и искат да споделят мислите и емоциите си с другите,” каза Михаела Калайджиева, Генерален секретар на VIVACOM. “Нашата компания има дългосрочна социална политика, която от години включва образованието. Ще продължаваме да подкрепяме проекти за младите, тъй като те са в унисон с нашите ценности: иновативни, динамични, вдъхновяващи, ефективни и честни.“

Министър Игнатов връчи чек в размер на 5 000 лева на победителя в надпреварата Георги Мерджанов, дипломант по драматургия в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Бих искал да поздравя не само победителите, а всички, които взеха участие в конкурса, защото вие сте бъдещите лидери на мнение в страната, каза министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов. Той допълни, че се надява в бъдеще все повече участници да се включват в подобни инициативи. Втора награда в размер на 3 000 лева беше поднесена от Михаела Калайджиева на Райко Байчев, студент в СУ "Св. Климент Охридски", магистратура "Изкуства и съвременност XX-XXI век".  Главният редактор на сп. ТЕМА Валери Запрянов връчи чек на стойност 2 000 лв. на Георги Щерев, студент трети курс по право в СУ "Св. Климент Охридски".  

За първите десет студенти беше осигурена и допълнителна поощрителна награда – годишен абонамент за сп. ТЕМА, както и публикуването на есетата им в списанието. Освен това, на класиралите се от 4-то до 10-то място сп. Тема ще изплати по 100 лева хонорар за публикуването на писмените материали в изданието.

Оценяването на есетата и класирането на най-добрите бе реализирано от авторитетно петчленно жури в състав: писателят Георги Данаилов – председател на журито, главният редактор на сп. ТЕМА Валери Запрянов, журналистът и писател Любен Дилов–син, писателката Кристин Димитрова и професорът от Софийския университет Валери Стефанов.

Коментар