Пресякоха онлайн бизнес с фалшиви лекарства

МВР пресече разпространение на фалшиви медикаменти и забранени лекарствени средства в интернет. Операцията е проведена на територията на столицата от служители на ГДБОП, данъчни и експерти от Комисия за защита на потребителите, съобщиха от вътрешното министерство.

Установено е, че групата е действала чрез интернет сайт – магазин “Health”, на интернет страница: www.buyhealth.eu, достъпен за неограничен брой потребители. В сайта членовете на групата предлагали и разпространявали голям асортимент от фалшиви медикаменти и аксесоари за здраве, носещи запазени световно известни търговски марки “Cialis”, “Viagra”, “Lida”, магнитни гривни “Power Balance” и др., без знанието и съгласие на правоносителите. Част от предлаганите продукти били опасни за здравето на потребителите, твърди МВР.

При претърсване от склад, магазин и домашен адрес, който бил и седалище на управление на фирмата на виртуалния магазин за „Здраве”, са иззети голям асортимент от фалшиви артикули от китайски произход. От други два адреса в столицата са иззети множество компютърни конфигурации, от които е достъпен сайтът с администраторски права.

Нанесените щети на правоносителите към момента се изчисляват. Срещу нелегалните търговци е образувано досъдебно производство за извършени данъчни престъпления, контрабанда и престъпления срещу интелектуалната и индустриална собственост, уточни МВР.

Коментари по темата: „Пресякоха онлайн бизнес с фалшиви лекарства”

добавете коментар...

  1. Mir4o

    Добре де, ако новината е истина, сайта защо е още UP?
    Или МВР не могат да включат някой от компютрите с администраторски достъп до сайта и да го свалят?!?!?!

Коментар