D-Link DCS-6818 – камера за работа на открито

D-Link разшири портфолиото си от решения за IP видео наблюдение за малки и средни предприятия. Новата DCS-6818 Speed Dome камера за работа на открито предлага висококачествени изображения и видео, съобщи компанията.

 

DCS-6818 Outdoor Camera характеристики

• 1/4" EX-View CCD сензорна камера с WDR функция и поддръжка на IR Cut Filter;

• 36x оптично и 12x цифрово увеличение;

• избор на MPEG-4 и MJPEG компресии  при скорост на кадъра до 25 fps (PAL);

• отдалечено управление през web браузър и едновременен контрол върху до 32 камери с помощта на D-ViewCam 3.0 софтуера;

• 10/100 Mbps Fast Ethernet връзка с IEEE 802.3u с поддръжка на PoE;

• поддръжка на мрежовите протоколи IPv4, DHCP и HTTP.

 

Speed Dome камерата идва в IP66-сертифициран, водонепромокаем и устойчив на удари корпус и е специално разработена за средни и големи компании, нуждаещи се от видео наблюдение на обширни външни пространства.

Множество съвременни функции, като поддръжка на WDR (Wide Dynamic Range) технология, IR Cut филтър и Sony EX-View сензор, гарантират запис на изображения с високо качество. Решението се управлява лесно, благодарение на придружаващия софтуер за запис и контрол D-ViewCam 3.0.

Новата камера на D-Link е насочена към потребители, които желаят да разширят съществуващата си IP инфраструктура или клиенти,  решени да преминат от аналогово към цифрово видео наблюдение.

Вграденият в камерата IR Cut филтър осигурява автоматична настройка спрямо променящата се светлина в наблюдаваните локации. Благодарение на Sony EX-View CCD сензора, мрежовата камера осигурява високи скорости на запис и качество на картината. Оптичното (36 пъти) и цифровото (12) увеличение позволяват запечатването дори на миниатюрни детайли.

Т.нар. Wide Dynamic Range технология неутрализира лошата естествена светлина, като позволява на DCS-6818 да записва чисти и високо контрастни изображения дори в случаи, при които обектът се намира в затъмнение или в област с променящо се осветяване. Вграденият в камерата инфрачервен филтър осигурява засичане на движещи се обекти при пълна тъмнина (при инсталирано инфрачервено LED осветление).

Новата външна камера на D-Link осигурява на потребителите възможност за ефективна компресия на записа, благодарение на едновременното показване в реално време на MPEG-4 и MJPEG поточно видео. MPEG-4 кодекът изисква незначителен капацитет на връзката за изображения с по-ниско качество и записите могат да бъдат излъчвани поточно в реално време към компании, които наблюдават обектите отдалечено. В същото време за архивни цели тече запис на видео с висока резолюция в MJPEG кодиране, който позволява преглед на богати на детайли изображения в случай на нужда.

Камерата поддържа PoE (Power over Ethernet), което позволява гъвкаво позициониране, дори на локации без наличие на традиционното електрическо захранване. Кутията, в която е монтирана DCS-6818, има регулируемо охлаждане и затопляне. Тя е IP66 сертифицирана и устойчива на температури в диапазона минус 40 до плюс 50 градуса по Целзий.

Speed Dome е подходяща за транспортни и логистични компании, както и за наблюдение на обширни локации на открито – като паркинги на големи търговски центрове, например.

Автоматичният фокус се адаптира спрямо панорамното снимане и наклона на камерата. Това спомага за по-точно проследяване на движението и гладък запис на изображенията. Наблюдението на определени области може да бъде предварително програмирано с индивидуални настройки на кадъра и посоката на запис.

С всички решения за IP видео наблюдение на D-Link се доставят с Windows-базирания софтуер D-ViewCam 3.0. Приложението позволява разглеждане върху един екран едновременно на записа от до 32 мрежови камери. Централизирано могат да бъдат наблюдавани както по-големи области, така и разделени една от друга локации. Софтуерът позволява записаните информация, видео или отделни изображения да бъдат показвани и анализирани при скорости от порядъка на до 32x.

Коментар