Цистерна за мляко става “водородна амфибия”

Амфибия, задвижвана от водороден двигател, се продава в eBay за 777,777 долара. Неин създател е Рик Добертин, който взел един камион – млечна цистерна от 1959 г. – и го преобразил в амфибия, с която обиколил света, а сега иска да даде шанс на някой друг да изпробва звяра, пише GreenTech.bg.

58-годишният Рик Добертин от Пенелвил в северната част на щата Ню Йорк е прекарал почти девет години и е похарчил 300,000 долара за създаване на амфибията HydroCar. Звярът разполага със 762 конски сили и се движи със скорост до 160 км/ч по сушата и 40-48 км/ч по вода.

Във водата машината бива поддържана на повърхността от понтони, които се прибират и стават на калници, когато амфибията стъпи на твърда земя.

„HydroCar направи своя дебют през януари 2004 година на корицата на сп. „Популярна механика“, отбелязва Добертин в описанието на машината в eBay.

Макар че HydroCar е обявена за продан, колата все още е „в процес на създаване“, казва изобретателят. Той твърди, че продава машината повече като образец с колекционерска стойност, отколкото като превозно средство.

„Има още малко работа, която трябва да се свърши по нея“, казва Добертин. Неговата цел е да накара HydroCar да достигне скорост над 80 км/ч по вода.

Първоначалната цена за HydroCar била 1 милиона щатски долара, но Добертин така и не успял да привлече купувачи. Затова сега я е обявил за $777,777.

„Късметлийски седмици – ето, че хората започнаха да наддават за нея“, радва се Добертин. Търгът продължава и днес.

по темата: „Цистерна за мляко става “водородна амфибия””

добавете коментар...

  1. ot Dinko

    Other Makes : DOBBERTIN HYDROCAR – Exotic / Car / Boat

    Zoom
    Enlarge

    Item Location: PENNELLVILLE, NY, United States
    Time left: 19d 21h (Feb 03, 201118:15:00 PST)
    Price: US $665,000.00

  2. bubachko

    Интересна информация, от къде я взехте? 🙂
    Само дето цената в момента е 665,000… Аз ще почакам да наддават още малко, да падне около 1000 евра и ще купувам 😉

Коментар