Софтуер за образна диагностика на Siemens спечели четири награди през 2010 г.

През изминалата 2010 г. софтуерът SYNGO.VIA за образна диагностика на сектор „Здравеопазване” на Siemens получи четири прeстижни отличия – Aunt Minnie’s Best New Radiology Software Award за най-добър нов софтуер в областта на рентгенологията, iF Communication Design Award за комуникационен дизайн, Healthcare Excellence Award в категория „Иновации“ за постижения в областта на здравеопазванетo и Best Ideas 2010 на журнала Diario Médico за най-добра идея на 2010 г.

През октомври SYNGO.VIA получи наградата Aunt Minnie за най-добър нов софтуер в областта на рентгенологията. AuntMinnie.com е най-изчерпателният уебсайт за рентгенолози и специалисти в областта на медицинската образна диагностика. „За нас е изключителна чест, че получихме тази награда от Aunt Minnie“, сподели Артър Кайндъл, главен изпълнителен директор на корпоративното звено SYNGO (SY) Business Unit. „Екипът ни показа отдаденост и вложи новаторство в създаването на SYNGO.VIA. Развълнувани сме, че индустрията избра да отличи усилията ни.“ 

Наградата iF за комуникационен дизайн е едно от най-престижните международни отличия в областта на дизайна. Присъждана от експертно жури за изключителни постижения в индустрията, наградата се връчва като символ на доказано качество. SYNGO.VIA получи отличието в категорията „Продуктов интерфейс“ като признание за съвременния дизайн на потребителския интерфейс на SYNGO.VIA – успешна комбинация от естетика и функционалност. Решението на журито да отличи SYNGO.VIAe водено от критериите за качество на дизайна, уникалност, креативност и функционалност.  

Бернд Монтаг, главен изпълнителен директор на дивизия „Образна диагностика и терапия“ (IM) в сектор „Здравеопазване” на Siemens, връчи наградата за отлични постижения (Healthcare Excellence Award) в категорията „Иновации“ на създателите на SYNGO.VIA. Благодарение на изключителната си решителност, създателите на SYNGO.VIA получиха наградата „Excellence” за отличителни постижения. „Екипът не изневери на целите си и работи с всички корпоративни звена на компанията за постигането им. Резултатът беше този изключителен продукт“, сподели Монтаг.

Наградата за най-добра идея на годината Best Ideas 2010 от Diario Médico, здравен журнал в Испания, допълни успеха на SYNGO.VIA. Церемонията по награждаването на най-иновативните решения се състоя в Барселона на 30 ноември 2010 г.

Коментар