Microsoft пусна облачна версия на Dynamics CRM

Microsoft въвежда „облачна” версия на своя софтуер за управление на връзките с клиенти Dynamics CRM и за потребителите извън Северна Америка.

Системата Microsoft Dynamics CRM Online е предназначена да осигури ново ниво на продуктивност за компаниите от сферата на търговията, услугите и маркетинга.

Шефът на Microsoft Стив Балмър подчерта пълноценната облачна функционалност на новия продукт. На практика, Microsoft влиза в пряка конкуренция с доставчици на SaaS услуги (софтуер като услуга) от рода на Salesforce.com.

Същевременно обаче, компанията дава възможност на клиентите да избират по кой модел да ползват нейния CRM софтуер – като облачна услуга или като инсталирано при тях решение.

Microsoft Dynamics CRM е едно от малкото решения на пазара, които позволяват на потребителите да придобият CRM по начин, който най-добре отговоря на нуждите им, вкл. да комбинират двата модела, посочва Брад Уилсън, генерален мениджър на подразделението за Dynamics CRM продукти.

Новата версия на системата предлага клиентски интерфейс, който наподобява MS Outlook, в допълнение към мобилния достъп и достъпа през браузър. Потребителите на Dynamics CRM Online ще заплащат месечна такса за ползване на услугата.

Коментар