Достъп до Facebook и от слаби телефони

Социалната мрежа Facebook е решена да засили още повече влиянието си сред мобилните потребители. Вчера разработчиците на проекта обявиха нов мобилен сайт, оптимизиран за използване с телефони от нисък клас.

Очаква се сайтът да стане достъпен в много страни по света без такси данни, съобщи блогът на Facebook.

Новото приложение предлага най-популярните възможности на Facebook, вкл. лесен за навигация начален екран, синхронизация на контакти и бързо скролиране на снимките и ъпдейтите на приятели, поясняват от Facebook.

Сайтът, разработен съвместно с Snaptu, e достъпeн от над 2,500 модела телефони на компании като Nokia, Sony Ericsson и LG.

Facebook е подписала споразумения с телеком оператори в страни като Бразилия, Канада, Тунис и Румъния, както и в Хонконг, за да осигурят безплатен достъп в рамките на 90 дни. Предстои подписване на още договори.

Мобилните инициативи на Facebook нашумяха още през миналата година. Появиха се слухове, че компанията разработва мобилен телефон или своя операционна система, но те така и на намериха потвърждение.

Вместо това Facebook обяви експериментална Lite версия на социалната мрежа, оптимизирана за работа с по-бавни връзки и браузъри с по-слаби технологични възможности.

Коментар