Джордж Лукас: Светът свършва през 2012 г.

Джордж Лукас, режисьорът на Междузвездни войни, вярва, че всички ще умрем през 2012 година, както предсказват маите.

Канадското издание Toronto Sun цитира комедийния актьор Сет Рожен, който твърди, че е бил смаян, преосмисляйки живота след разговор с Лукас във връзка с нов, неназован филм. В срещата е участвал и друг култов режисьор – Стивън Спилбърг.

“Джордж Лукас сяда и започва да говори сериозно около 25 минути за това как той смята, че светът ще свърши през 2012 г., сякаш е истина. Той го мисли.”, казва Рожен.

Първоначално Рожен помислил, че Лукас се шегува, но после осъзнал, че той е сериозен.

Дали Лукас се шегува или наистина е сериозен, ще разберем след по-малко от две години. Според маите, следващото унищожение на света ще се случи на 21 декември 2012 г.

Коментари по темата: „Джордж Лукас: Светът свършва през 2012 г.”

добавете коментар...

  1. maxobg

    интересно е къде се скриха всички ,които предричаха апокалипсис при започване на новия век

  2. Васко

    A, щом ще прави нов филм на тази тема, това най-вероятно е разковничето.

  3. гошо

    Всъщност датата не е в календара на майте. Тя е сметната като към началото на календара им е прибавена продължителността. А началото е … сметнато от някой преди 100 – 200 години (май беше, ако не и повече) та всъщност въпроса е доколко може да се вярва на тоя дето е сметнал кога е началото. Лично аз се съмнявам да го е нацелил. Макар че както вече са писали тук, дори да е намерен вярно, какво от това, край на пореден цикъл, нали не очаквате да имат безкраен календар.

  4. Мишо

    Всеизвестен факт е, че от епохата на маите са останали изключително малко документи. Или поне тези, за които знаем. Възможно е да има десетки, даже стотици такива календари(цикли) като този дето сочи 21.12.2012. Това може да е край на един техен цикъл(на маите; тяхното летоброене и т.н), след който да започва друг, след него друг и така до… кой знае? Ванга, например(на която съм склонен да повярвам повече отколкото на маите) беше видяла друга по-далечна година. Така че спокойно, със сигурност края няма да е по наше време.

  5. BOJO

    Не е за подценяване датата 21 декември 2012! На този ден ще има рядко случващо се позициониране на слънцето в Млечния път. Да се надяваме, че ще ни се размине

  6. луд

    Много сме лудите. Всеки, като стане известен започва да си мисли, че е неповторим и че той вижда неща , които другите не могат.
    жалко…………

Коментар