Windows може да поддържа и Kinect

Microsoft подготвя драйвери за Windows, които поддържат иновативния контролер за игри Kinect. Очаква се компанията да пусне набор от инструменти за разработчици (SDK), чрез който ще се създават приложения и игри с Kinect възможности, твърди CNET News.

Microsoft не е потвърдила официално, че работи по вграждане на Kinect възможности в Windows. Наличието им в операционната система ще позволи на потребителите да използват Kinect контролера не само с конзоли за игри Xbox 360, но и с обикновени персонални компютри.

Според неофициалните информации, драйверите са на етап бета версия и в близките месеци се очаква компанията да пусне SDK набора. Твърди се също, че поддръжката на Kinect ще бъде вградена в следващата операционна система Windows 8.

Системата Kinect с цена 150 долара позволява дистанционно следене на тялото на играча в триизмерното пространство. Контролерът реагира на движенията на ръка и крак, както и на гласови команди, като за целта използва камера, датчик за отдалеченост и микрофон.

по темата: „Windows може да поддържа и Kinect”

добавете коментар...

  1. Мишо

    В момента сензора в България се продава за 300лв., което е малко повече от $150. Иначе е уникален. Ползвам го от около месец и съм много доволен.

Коментар