Нов рекорд за най-бързо писане на SMS

Чеонг Кит Ау от Австралия беше вписан в Книгата на рекордите на Гинес, като изписа на  мобилен телефон с QWERTY клавиатура SMS съобщение от 264 знака за 1 минута и 17 секунди.

Чеонг Кит Ау подобри световния рекорд за най-бързо писане на SMS

Австралиецът подобри досегашния рекорд на Педро Матиас с цели 43 секунди, който беше установен през 2010 г. Чеонг Кит Ау постигна своя рекорд по време на световното състезание за мобилна култура – LG Mobile Worldcup.

Изявата на Чеонг Кит Ау съпътстваше основната програма на състезанието, което традиционно излъчва победители по най-бързо и правилно писане на SMS-и с мобилни телефони.

Тази година първото място спечелиха Кристина Салес Ансинес (20 г.) и Дженифър Салес Ансинес (15 г.) от Панама.

Две момичета от Панама спечелиха 100 000 долара с умението си да пишат бързо SMS-и

Финалът се проведе в легендарната зала Gotham Hall в Ню Йорк, като шампионите задминаха конкурентите от 16 страни и спечелиха парична награда от 100 000 щ.д. и световно признание.

LG Mobile Worldcup стартира през 2008 г., като досега в него са участвали над 13 милиона души. Тази година играчите демонстрираха уменията си за писане на SMS-и, използвайки мобилни телефони LG Chocolate BL20 и LG Town GT350.

На второ място се класираха участниците от Корея, които спечелиха 20 000 щ.д., а отборът на Бразилия остана на трето място, с награда от 10 000 щ.д. Във всеки кръг участниците трябваше да бъдат най-бързи в изписването на фрази без грешки и съкращения, които се излъчваха на плазмени екрани на LG.

Финалистите бяха определени след серия от национални състезания по писане на SMS-и в 16 държави. Тридесет и двама от най-добрите състезатели бяха поканени на големия финал в Ню Йорк.

Коментар