Интраком Йордания подписа договори с компании в Африка и Пакистан

ИНТРАКОМ Йордания, филиал на ИНТРАКОМ IT SERVICES, разшири дейността си отвъд Близкия изток, като подписа споразумения с водещи телекомуникационни компании в Африка и Пакистан.
ИНТРАКОМ Йордания подписа договор на стойност 2,1 милиона щатски долара със Sonatel Group (www.sonatel.sn) – една от най-големите телекомуникационни организации в Сенегал, присъстваща и на пазара в Мали от 2002 г. След ноември 2006 г. Sonatel Group е партньор на Orange Group. Sonatel предоставя широк спектър от фиксирана и мобилна телефония, Интернет и телевизионни услуги и притежава една от най-значимите широчини на лентата в Африка (1.24 Gigabits). ИНТРАКОМ Йордания понастоящем въвежда приложения за управление на работата с клиенти на Oracle за Sonatel и Ikatel – подобна компания в рамките на Orange Group в Мали.
След приключване на международен търг, ИНТРАКОМ Йордания подписа договор за 1 милион долара с Mobilink (www.mobilinkgsm.com) – филиал на Orascom Telecom в Пакистан. Mobilink GSM (PMCL) започва да развива своята дейност през 1994 г. и се утвърждава като лидер на пазара както по отношение на ръст на печалбите, така и по брой на абонатите – повече от 20 милиона в Пакистан. Компанията е първият клетъчен оператор, използващ 100% дигитална GSM технология в Пакистан, която предлага свръхмодерни комуникационни решения за клиентите си. Споразумението, подписано с INTRACOM Йордания, касае въвеждането на приложения Oracle за електронен бизнес и други специално изработени модули, които ще изградят интегрирана, напълно параметризирана, модулна архитектура с цел да се постигнат различни финансови резултати и да се задоволят изискванията на каналите на реализация.
ИНТРАКОМ Йордания допълнително затвърди водещата си позиция в Йордания, подписвайки договор за 2 млн. долара с местната компания Fastlink (www.fastlink.com.jo). Основана през 1995 г., Fastlink е първият оператор в Йордания, предоставил услуги за мобилна телефония. Компанията изгради репутация на най-прогресиращия телекомуникационен оператор за региона по отношение на конкурентоспособността и готовността за усвояване на нови технологии и предоставянето на висококачествени услуги. През 2003 г. MTC придоби мажоритарния пакет в собствения капитал на Fastlink. Този акт се счита за най-голямото единично поглъщане в Близкия изток и най-голямата инвестиция в частния сектор в Йордания. Днес Fastlink има повече от 1 млн. потребители и покрива цялата населена територия на Йордания с повече от 1500 локални клетки. По силата на договора ИНТРАКОМ Йордания отговаря за доставянето на EMC2 подсигуряване и решения за възстановяване (EMC2 backup and Recovery solution) до централата на Fastlink. Решението за поддържане на функционирането на бизнеса за Fastlink, базирано на EMC2 Disaster Recovery, първото в света ориентирано към съдържанието решение за съхранение на данни (EMC2 Centera).

Коментар