Logitech обяви финансовите си резултати за Q3 на финансовата 2011 година

ФРИМОНТ, Калифорния, 26 януари 2011 г. и МОРЖ, Швейцария, 27 януари 2011 г. — Днес Logitech International (SIX: LOGN) (Nasdaq: LOGI) обяви финансовите си резултати за третото тримесечие на финансовата 2011 г.

Продажбите през третото тримесечие на финансовата 2011 г. са в размер на 754 милиона щатски долара и бележат ръст от 22% спрямо 617 милиона долара, отчетени за същото тримесечие на предходната година. Като се изключат неблагоприятното въздействие на валутните курсове, продажбите са се покачили с 26%. Оперативната печалба за периода е 76 милиона долара и това е ръст от 30% в сравнение с 58 милиона долара за същото тримесечие на предходната година. Отчетената нетна доходност за третото тримесечие е 65 милиона долара (0.36 долара на акция), в сравнение с 57 милиона долара (0.32 долара на акция) за същото тримесечие на финансовата 2010 г. Брутният марджин за третото тримесечие на финансовата 2011 г. е 36.0% и е нараснал спрямо 33.9%, отчетени за същия период на миналата година.

Продажбите на дребно на Logitech за третото тримесечие на финансовата 2011 г. са нараснали със 17% на годишна база, като в Азия е отчетен ръст от 51%, в Америка – от 31%, а в региона на EMEA е отчетен спад от 1%. OEM продажбите са се увеличили с 18 на сто. Подразделението LifeSize е допринесло 5 процентни пункта в ръста на продажбите на компанията за третото тримесечие на финансовата 2011 г.

„Ние сме изключително доволни с представянето на компанията през изминалото тримесечие, когато реализирахме най-високите досега продажби на тримесечна база и отбелязахме силен ръст спрямо предната година както при продажбите, така и в оперативната печалба,” заяви Джералд П. Куиндлен, Президент и главен изпълнителен директор на Logitech. „Всички наши продуктови категории допринесоха за отчетения ръст в продажбите, като ръстът е двуцифрен при универсалните дистанционни, посочващите устройства (мишки и др.), видео и гейминг продуктите. OEM продажбите дадоха съществен принос, а нашето LifeSize подразделение продължава да носи приходи, като през изминалото тримесечие ни донесе най-високите продажби досега на тримесечна база.”

„Забележителен момент през изминалото тримесечие беше представянето на Logitech Revue с Google TV и свързаните с него периферни устройства. Ние сме уверени в дългосрочния потенциал на платформата Google TV и очакваме по-нататъшни подобрения, свързани с нея докато работим съвместно с Google за периодично обновяване на софтуера.”

Прогноза

За финансовата 2011 г., която приключва на 31 март 2011 г., Logitech подобри прогнозата си за нивото на продажбите от предходния диапазон между 2.35 и 2.4 милиарда щатски долара до нов диапазон между 2.4 и 2.42 милиарда долара. Целта за оперативна печалба за цялата финансова година остава между 170 и 180 милиона долара. Очакваният брутен марджин за годината продължава да бъде приблизително 36%. Очакванията за нивото на платени данъци за занижени до приблизително 14%.

Коментар