М-Тел предлага да отпадне ДДС за дарителски SMS-и

Да отпадне ДДС върху благотворителните SMS-и, предложи главният изпълнителен директор на Мобилтел – Андреас Майерхофер по време на конференция за корпоративна социална отговорност (КСО), организирана от Австрийски бизнес кръг София.

 
Андреас Майерхофер смята, че отпадането на ДДС ще поощри индивидуалните дарения с SMS-и  

Дарителството чрез SMS-и е най-предпочитаният начин за даряване в България, но въпреки това този тип благотворителност не е освободен от данък добавена стойност.

Промяната на тази ситуация ще доведе до много по-успешни благотворителни кампании, ще поощри индивидуалните дарения и ще внесе повече прозрачност в кампаниите, аргументира предложението си Майерхофер.

КСО форумът се проведе вчера в столичния хотел Шератон и събра на една трибуна федералния канцлер на република Австрия – Вернер Файман, министър-председателя Бойко Борисов и представители на бизнеса.

Мобилтел  предложи на вниманието на правителството и нов подход за включване на утвърдени и доказани проекти в държавната политика. Каузи като тази на училището за кучета-водачи на незрящи хора отдавна са променили своя статут от просто „социални проекти” към обществено значими. Затова е съвсем естествено признаването им от страна на социалното министерство и включването им като част от държавната политика в полза на социално слаби групи и хора с увреждания.

През 2010 година Мобилтел е вложила общо 500 000 лв. в социални каузи, като над  половината от тях са инвестирани в проекти, свързани с грамотността и образованието.

Коментар