Amazon пуска облачен достъп до Oracle

Потребителите на облачната услуга Amazon Web Services (AWS) ще могат да ползват и системата за управление на бази данни Oracle 11g. Услугата става достъпна от второто тримесечие на 2011 година в рамките на Amazon Relational Database Service (Amazon RDS), съобщи компанията.

Притежателите на лицензи за Oracle ще получат незабавен достъп до услугата, без никакви допълнителни разходи. Компанията ще предостави също възможност за достъп до Oracle 11g в режим на наем с почасово заплащане според фактическото използване на изчислителни ресурси.

Системата на Oracle ще бъде интегрирана напълно в съществуващата инфраструктура на AWS. Потребителите ще могат да заявяват необходимите ресурси на самообслужване с помощта на унифициран уеб интерфейс.

Освен това облачният достъп ще намали разходите по поддръжка на СУБД, тъй като резервното копиране, обновленията и други администраторски задачи ще се изпълняват от Amazon.

В момента Amazon все още не предлага достъп до Oracle в рамките на Amazon RDS, но заинтересованите могат да тестват услугата със свободната СУБД MySQL. Тъй като потребителските интерфейси на двете СУБД ще са аналогични в много отношения, потребителите още отсега могат да започнат подготовката за облачно използване на Oracle.

по темата: „Amazon пуска облачен достъп до Oracle”

добавете коментар...

  1. Blah

    Благодаря! 🙂

  2. Blah

    AmazoM? Може би е AmazoN 😉

Коментар