Кевин Спейси е пионер в социалните мрежи

Още в далечната 2001 година, преди да се появят Фейсбук и Туитър, световнопризнатият актьор и носител на два Оскара – Кевин Спейси създава социална мрежа. Любопитната история разказа самият Спейси по време на конференцията Lotusphere в Орландо, Флорида по-рано този месец.


Освен брилянтен актьор, Кевин Спейси е и технологичен иноватор. Историята, която той разказа на конференцията Lotusphere в Орландо, Флорида прикова вниманието на световния елит от мениджъри и ИТ специалисти

Актьорската кариера на Кевин Спейси тръгва от театъра и продължава в киното, където той започва също да пише сценарии и да прави филми. С разрастване на дейността на студиото, на Кейси му остава все по-малко време да се запознае с пристигащите многобройни сценарии.

И тогава актьорът решава да създаде на практика първата социална мрежа за сценаристи, разказа Мирослав Долапчиев, управляващ партньор в IBS България – компанията, която прокарва у нас технологиите на Lotus за социален бизнес.

В системата са били заложени принципите, които виждаме и днес – всеки има право да публикува своя сценарий, а останалите членове на социалната мрежа оценяват творбата му. По този начин Кевин Спейси е успял много по-лесно да филтрира хилядите сценарии, които са пристигали в студиото – взимал само онези от тях, за които е имало добри отзиви.

Алтернативите пред Спейси били две: сам да чете всички сценарии, което е непосилно, или да назначи много хора да вършат тази работа, което пък е икономически неефективно. Той обаче поема по пътя на иновациите и създава първата социална мрежа за сценаристи.

Коментар