М-Нетуърк пое фиксирания интернет на М-Тел

Мобилтел създаде дъщерно дружество М-Нетуърк, което ще управлява бизнеса с фиксиран интернет, придобит с поглъщането на Спектър Нет и Мегалан. М-Нетуърк ще координира работата на двете компании и всички дейности, свързани с развитието и предлагането на съвместни продукти и услуги, съобщиха от телекома.

Главен изпълнителен директор на М-Нетуърк е Николай Кичев, който до този момент заемаше поста директор „Взаимоотношения с оператори и регулации” в Мобилтел. Членове на Управителния съвет са: Христо Даскалов – главен директор „Финанси”, Евгени Каракановски – главен директор „Маркетинг”, Александър Щок – главен директор „Технологии”, както и управителите на двете дружества – Теодор Захов и Йордан Йорданов.

М-Тел придоби Спектър Нет и Мегалан срещу 72 милиона евро в кеш. 14.5 млн. от тази сума е обвързана с постигане на опрeделени критерии и ще бъде изплатена в края на 2011 г.

В ход са проекти за изграждане на оптични мрежи от ново поколение, както и подготовка на иновативни предложения и пакетни услуги за потребителите, обявиха от М-Тел през януари, когато бе финализирана сделката.

Коментар