Рокади в управлението на БСК

Управителният съвет на БСК избра днес за свой председател Сашо Дончев – президент на „Овергаз инк” АД. Досегашният председател на УС на БСК Божидар Данев бе избран за изпълнителен председател, съобщиха от камарата.

 
  Сашо Дончев, новият председател на УС на БСК

„Решението е провокирано от необходимостта за привеждане на организационната структура на БСК в съответствие с добрите европейски практики. Целта е административното управление на камарата да се отдели от дейността по определяне на политиките на организациите, която става изцяло функция на Управителния съвет”, гласи официалното съобщение.

Божидар Данев, който председателства УС на БСК повече от 17 години, ще продължи да управлява административния екип на организацията и да координира взаимоотношенията й с държавните институции, социалните партньори, неправителствения сектор  и др.

Новият председател на Управителния съвет Сашо Дончев ще ръководи работата на УС, който съгласно Устава на БСК приема планове и програми за дейността на камарата, организира изпълнението на решенията на Общото събрание и отчита своята дейност пред него.

Коментар