Смартфоните вече предлагат и 3D изживяване

Първият в света смартфон с 3D функционалност дебютира на световния мобилен конгрес в Барселона. LG Optimus 3D интегрирани редица иновативни технологии, сред които „tri-dual” архитектура и, разбира се, първата 3D платформа, позволяваща запис, възпроизвеждане и споделяне на триизмерно съдържание.

 
Конфигурацията „tri-dual” (dual-core, dual-channel и dual-memory) осигурява значително подобрена функционалност и много по-кратко време за реакция, благодарение на едновременния трансфер на данни между  двуядрения процесор и паметта (8GB памет и 4GB LP DDR2). Потребителите могат да сърфират в интернет, да извършват няколко задачи с няколко програми едновременно, да играят игри с динамични изображения и по-продължително да се наслаждават на високо видео качество при гледане на филми.

„Включили сме всички функции за т.н. „свръх потребители” или хората, които ползват телефона си за повече от обичайните задачи, и смятаме, че те ще бъдат наистина удовлетворени”, заяви д-р Джонг-сеок Парк, президент и главен изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company.

LG Optimus разполага с 5-мегапикселова камера и 4,3-инчов WVGA дисплей, който пресъздава достоверно триизмерните образи, без да са нужни специални очила. Екранът позволява на потребителите да гледат 2D (до 1080p) и 3D (до 720p) мултимедийно съдържание без трептене. Управлението е лесно, благодарение на 3D интерфейса на устройството, с „клик” на 3D Hot Key бутон. Чрез него се достига до петте 3D потебителски интерфейса – Галерия, Камера, Игри и Приложения, 3D Youtube и 3D ръководство.  

Заснетото 3D съдържание може да се споделя чрез HDMI свързаността с 3D телевизори и монитори и в допълнение – с DLNA Certified  продукти. Освен това потребителите могат лесно да ъплоудват, излъчват и споделят 3D съдържание и да споделят помежду си творбите си в специално създадения за целта 3D канал в YouTube (youtube.com/3D).

LG Optimus 3D ще излезе на световния пазар от началото на второто тримесечие, като първо ще бъде представен в Европа. Телефонът ще работи под управление на Android 2.2 (Froyo), а впоследствие ще бъде предоставена възможност за ъпгрейд до Android 2.3 (Gingerbread).

Коментар