Модно шоу лансира биоразградими обувки

Компанията OAT Shoes препоръчва да заровим стария тип обувки в задния двор, за сметка на създадените от нея биоразградими обувки. Вероятно това би била една напълно обоснована и приемлива алтернатива за повечето хора.

Първите подобни обувки бяха представени по време на международната седмица на модата в Амстердам миналия месец. Там еко-обувките спечелиха второ място в конкурса за Зелена мода, съобщи GreenTech.bg.

“Virgin” колекцията се предлага в четири цвята – червено, синьо, зелено и жълто. Обувките са изработени от канава (вид памучно платно) и корк с вградени в него семена. Тези материали са напълно годни да се разградят с течение на времето.

Компанията е прекарала две години в научноизследователска и развойна дейност, посещавайки модерни фабрики и стари майстори, за да намери правилната комбинация от материали и производствени принципи.

Първоначално лимитирана серия от 900 чифта ще бъде достъпна за клиенти само от Европа. По-нататък фирмата може да продължи производството и да доставя в целия свят.

Коментар