Румънски LTE център оперира мрежи по цял свят

Шведската компания Еricsson поддържа Глобален център за услуги в Румъния, в който концентрира част от своите иновационни дейности. Още три такива центъра на телекомуникационния гигант оперират в Мексико, Индия и Китай.

Днес около 40% от всички доставки на услуги могат да се извършват от разстояние. Инвестициите на Ericsson в румънския център са насочени към развитие на дистанционно предлагани дейности и LTE технологии.

Управлението на мрежите от името на клиентите дава възможност да се използва опитът, натрупан при внедряване на LTE мрежите в световен мащаб, посочиха от компанията.

"Нашият център в Румъния разполага с около 50 професионалисти в сферата на LTE, специално подготвени да поддържат и оперират дистанционно с LTE мрежите на клиентите ни, навсякъде по света. Разполагаме и със специалисти в областта на иновациите и развитието на софтуерни приложения и дистанционни ИТ дейности, основно насочени към потребители в Европа”, каза Стивън Бъри, ръководител на Центъра за услуги в Румъния.

По-тясната специализация на центъра е в области като IPTV решения, цялостни решения за доставка на съдържание, включително потребителски портали и др.

Коментар