Социалният софтуер за бизнеса ще е във фокуса на Lotusphere в София

Социалният софтуер за бизнеса и технологиите, необходими за изграждане на успешна комуникационна инфраструктура, ще бъдат във фокуса на конференцията Lotusphere Comes to You 2011 на 15 март в София. Събитието се организира от Ай Би Ес България със съдействието на IBM и е продължение на международната конференция Lotusphere, утвърдила се като най-престижното събитие в областта на решенията за комуникации и съвместна работа. 

Мотото на Lotusphere Comes to You е „Get Social. Do business”, а основните акценти на събитието ще бъдат:

Новото измерение на бизнеса. Какви са ползите от корпоративния социален софтуер за работа в екип и защо компаниите, инвестирали в "Social Business" инструменти, значително изпреварват конкурентите си от бранша? Пазарни тенденции, успешни примери от практиката, демонстрации.

Изграждане на успешно работеща инфраструктура за комуникации и работа в екип като предпоставка за извличане на всички ползи от „Social” бизнеса.

Кои Уеб 2.0 услуги съдействат за по-висока производителност, ускоряване на бизнес процесите и подобряване на двустранната връзка с клиенти и партньори?

Как интеграцията на корпоративния социален софтуер с традиционните бизнес решения като имейл, офис пакет и др., осигурява достъп до ключова бизнес информация, помага за взимането на по-информирани решения и съкращава разходи?

Мобилни приложения за постоянен и защитен достъп до бази данни, информация и документи от мобилни устройства като Blackberry, Android, iPhone/iPad, Nokia, Windows Phone.

Приложения за сътрудничество за специфичните нужди на различни индустрии, приложими за различни платформи, достъпни на място в организациите или в облака. Успешни примери от практиката.

Подобно на международната конференция Lotusphere, която се проведе в Орландо, Флорида, участниците в Lotusphere Comes To You 2011 ще бъдат приветствани от известна личност у нас, която все още не е обявена от организаторите. Специално за събитието пристигат като гост-лектори едни от най-утвърдените Lotus специалисти от IBM за района на Централна и Източна Европа:

Уфи Соренсен, директор Lotus Messaging & Collaboration, IBM софтуерна група – Североизточна Европа, Близкия Изток и Африка.

Мачей Магирек, мениджър Lotus партньорска мрежа за Централна и Източна Европа

Брандън Сепа – бизнес консултант, IBM решения за сътрудничество, IBM софтуерна група – Североизточна Европа, Близкия Изток и Африка.

По време на Lotusphere Comes To You 2011 ще бъдат организирани специални тематични зони пред конферентната зала, където участниците ще могат да видят демонстрации, да тестват Lotus решения, да задават въпроси на експерти и да обменят идеи с колеги и партньори. Предвидени са няколко тематични зони:

Lotus Notes and Domino Corner: Lotus бизнес консултанти, Lotus програмисти и специалисти ще отговарят на въпроси и ще дават подробности за представените решения, които ще могат да се тестват.

Social Business Corner: Представяне на социалната мрежа за бизнеса – Lotus Connections в действие. Участниците ще могат да видят, да тестват и да се убедят във възможностите на живо.

Technical Corner: На технически въпроси на участниците ще отговарят Lotus & Java администратори и програмисти;

IBM Business Partner Corner: Софтуерният дистрибутор NDB ще представи партньорските програми на IBM – възможности, бизнес ползи и условия;

ACAD Corner: Ще информира за възможностите, които предлага IBM за академичната общност в България.

Участието в Lotusphere Comes To You 2011 е само с покани. Седмици преди конференцията, IBS България ще представи визията и стратегията на IBM за социалните мрежи, бизнеса и бъдещето на съвместната работа на организираното от IDC България събитие „Enterprise Communications and Collaboration 2011” (24 февруари 2011 г. в Радисън Блу Гранд Хотел София).

Коментар