Трагичен край на състезание за Wii конзола

28-годишната Дженифър Стрейндж се опитала да спечели конзола на Nintendo за своите деца, като изпие най-много вода в състезанието на калифорнийската радиостанция KDND 107.9. Участниците трябвало да изпиват по една четвъртлитрова бутилка вода на всеки 15 минути от първия час, а след това получавали по-големи бутилки до излъчването на победител. За такъв се смятал този, който последен издържи, без да посети тоалетната.
Колежка на Дженифър разказва, че жената съобщила на шефовете си, че не се чувства добре и се прибира в къщи. Имала силно главоболие и плачела. В петък полицията открила тялото й в дома й в град Сакраменто, съобщи theregister. По данни на полицията първоначалният медицински преглед открил доказателства, „отговарящи на смърт, поради интоксикация с вода“.
Персоналът на радиостанцията, която организирала на пръв поглед невинното състезание, бил шокиран от трагедията. Те очакват повече информация, която да изясни обстоятелствата около странната смърт.
Здравите бъбреци могат да изхвърлят около 1 до 1,5 литра вода на час. Проблеми възникват при по-големи количества, когато се наруши концентрацията от соли, която те трябва да поддържат. Обикновено водната интоксикация причинява смърт, поради намаляване на концентрацията на сода в кръвта до опасно ниво. Това води до спукване на клетките, които се раздуват прекомерно от водата.

Коментар