Пекин ще следи струпване на хора по телефоните им

Властите в китайската столица Пекин планират да внедрят информационна платформа за придвижване на гражданите. Системата ще следи в реално време преместването на притежателите на мобилни телефони, съобщи people.com.cn.

Нововъведението цели да подобри транспортното обслужване в града, като събира сведения за струпване на хора на едно или друго място и в определено време от денонощието. Властите считат, че системата за проследяване на мобилните потребители ще позволи да бъдат установени най-проблемните участъци по пътищата.

Хората ще получават оперативна информация за задръстванията, с цел да ги избегнат като изберат други маршрути. Получените данни освен това ще бъдат използвани за увеличаване ефективността на градския транспорт.

Разработчиците на проекта уверяват мобилните потребители, че няма риск от изтичане на лични данни. Информацията за абонатите ще бъде надеждно защитена. При внедряване на системата властите ще сътрудничат с оператора China Mobile, който има 17 милиона абонати в Пекин.

Коментари по темата: „Пекин ще следи струпване на хора по телефоните им”

добавете коментар...

  1. boom

    New world order – започва се!

Коментар