Космическа игра поощрява обучението на децата

Компанията Ubisoft, един от най-големите издатели на видео игри в света, ще пусна в средата на тази година нов космически адвенчър. Cosmic Family за конзолата Wii е създаден специално за малките геймъри от студиото на компанията в Барселона.
Чрез елементарното насочване на Wii контролера, геймърите ще се впуснат във вълнуващо пътешествие с ракетата на семейство Cosmic.
Опростеното управление от типа "point-and-click" предоставя свобода при навигирането на играта, независимо от това на кое място избира да отиде геймърът, разкриват от Ubisoft. Семействата ще могат да се забавляват заедно, докато играят, тъй като сюжетът се развива по-скоро като в адвенчър, отколкото като в традиционна видео игра.

Геймърите ще могат да взаимодействат с представителите на семейство Cosmic. Ще се срещнат с мама и татко Cosmic, с голямата сестра, двете малки деца, надменното куче, мързеливата котка и с още много други пъстроцветни същества.

Многобройните мини-игри, предназначени за деца в най-ранна възраст, са разпределени по петте етажа на ракетата-къща. Минавайки от една в друга мини-игра, семействата ще могат да пилотират ракетата из космоса, да разкриват тайните на различни звезди, да създават и оцветяват ексцентрични изображения. Те ще могат също да подреждат стаите в ракетата по свой вкус, да мият зъбите на домашните любимци на семейство Cosmic, да преобличат героите, да засаждат и отглеждат растения и много други.
Тази забавна, оригинална и пъстроцветна игра е създадена с цел стимулиране на детската памет, координацията ръка-око, творческите нагласи и въображението на децата, посочват от компанията.

Коментар