Трактори с GPS и автопилот показват в Пловдив

Универсален терминал, съчетаващ GPS, автопилот, GPRS за проследяване и управление на извършваните операции, ще бъде показан на Международната селскостопанска изложба Агра 2011, която започна в Пловдивския панаир.

Трактористът наблюдава всичко на широкоъгълен цветен дисплей. Автопилотът работи на принципа на ултразвук със сонарни сензори, съобщиха организаторите на изложбата.

Системата дава възможност за управление на трактора по хидравличен или електронен начин, като се монтира специален мотор на волана. Терминалът е част от експозицията на „Универсал НВГ“, която е представител у нас на „Мюлер Електроник“ – един от големите производители на GPS системи и уреди за навигация.

Фирми и експонати от над 20 държави ще бъдат представени на „Агра 2011“. Производителите и дистрибуторите на селскостопанска техника акцентират на машини и оборудване, комбиниращи множество дейности и улесняващи труда на фермера.

С футуристичен дизайн, компактни, сигурни и удобни за работа са многофункционалните машини с марката „Multione”, които са новост за българския пазар и се предлагат от „Мулитехник“. Освен в селското стопанство, те могат да се използват в озеленяването, комуналния сектор и строителството. Техен производител е компанията CSF, световен пазарен лидер за този тип машини.

С многостранно приложение е и универсалният култиватор от серия PKU на „Мадара“-Шумен, която ще разположи своята експозиция в цялата палата 7.  Това е високопроизводителна машина за различни видове обработка на почвата, гарантираща намаляване на разходите, качество и лесна поддръжка.

Пръскачките за хербициди намаляват своето тегло и размери и вече се побират дори в лек автомобил. Това демонстрира серията „Mini Mantra”, също новост за нашия пазар, на фирма „Аквамат“. Те са изключително леки, батерията издържа на 16 часа работа, използват се в градинарството, озеленяването и декоративни разсадници.

Сред новостите за нашия пазар са машината за опаковане на салати „Айсберг“, зеле, целина и пъпеши и светодиодните лампи за оранжерии, които подпомагат развитието на растенията. Те са от асортимента на „Виссер Опора“.

Коментар