Twitter също поскъпва стремглаво

Нещо става около социалните мрежи. Цената и на Facebook, и на Twitter расте неконтролируемо. Все повече анализатори предупреждават за нов интернет балон, подобно на доткома отпреди десет и повече години.

Още по темата:  
JP Morgan преговаря за 10% от Twitter  
Гордият Twitter не се продава и за $10 млрд.  
Google и Facebook искали Twitter за $10 млрд.  
Фонд наля $200 милиона в Twitter  
Twitter имал много пари в кеш  

След като Facebook удари цена от над $65 милиарда, поскъпвайки с една трета само за месец и половина, не закъсняха с ръста си и акциите на Twitter, които все още не се търгуват публично.

Поредна сделка на вторичния пазар е оскъпила микроблогърската услуга до 7,7 милиарда долара. Инвеститори са купили акции на Twitter през борсата Sharespost, където се търгуват ценни книжа на частни компании, на цена от $34,50 всяка. Купени са общо 35 000 акции, предаде АР.

По подобен начин се търгува и Facebook, което вкара Sharespost в полезрението на Комисията по борси и ценни книжа (SEC) на САЩ. Властите разследват има ли конфликт на интереси при подобни операции и се канят да поставят под контрол алтернативните борси.

Шокиращо е как цената на Twitter нарасна двойно за два-три месеца. През декември миналата година компанията бе оценена на $3,7 милиарда след $200-милионна инвестиция от фонда Kleiner Perkins Caufield & Buyers.

В интернет пространството пък постоянно текат слухове, че Google и Facebook наддават за Twitter, като са склонни да се разделят с цели 10 милиарда долара, за да притежават проекта на Биз Стоун.

Коментар