Еко-кен служи многократно и е биоразградим

Който се старае да опазва Майката Природа от следите от човешката дейност без съмнение се дразни при вида на изхвърлени насред поляните бутилки, чашки и кенове, наред с найлоновите торбички и консервените кутии.

Ето, че някой е измислил решение на проблема: годен за многократна употреба и биоразградим контейнер за напитки – кен. Да, еко-кенът е предназначен за многократна употреба, а когато му дойде времето е и 100% биоразградим, пише GreenTech.bg.

Еко-кенът може да побере 280 милилитра гореща или студена течност и да запази температурата й, доколкото е възможно, чрез своята двустенна конструкция. Горната част на контейнера е на винт и се развива с цел наливане на напитките, а капачка тип „отварачка на кен“ позволява на човека да отпива от питието си. Тя е конструирана да пуска равномерно количество течност, така че предпазва от случайно поливане. Самият кен е годен за поставяне в миялна машина и  микровълнова печка.

Дали това е точно кен или не, може да се поспори. Хубавото е, че е биоразградим. Направен е от еко-пластмаса – биоразградима полилактична киселина , която се извлича от възобновяеми източници като царевично нишесте, тръстикова захар и др. На теория този материал, попаднал в полето, би трябвало да се разгради на въглероден двуокис и вода.

Коментар