Безвредни и в отвъдното с биоразградими ковчези

Еко вълната е повсеместна и вече обхваща не само земния ни живот, но ще ни следва и в отвъдния свят. Една от модерните „зелени” тенденции е направата на биоразградими ковчези.

В края на миналата година датският предприемач Бенд Стов започна да произвежда ковчези и урни за прах, изготвени от преработена хартия, която след това се разгражда в земята. Така находчивият бизнесмен успокои еко активистите, че и след края на живота им ще са безвредни за околната среда, пише GreenTech.bg.

Несъмнено идеята на датчанина е много полезна. По света всяка година умират десетки милиони хора. За техните погребения се ползват скъпи материали, които се закопават в земята завинаги.

Новите ковчези на Бенд Стов са направени от евтини материали. На външен вид те изглеждат досущ като хартиените кутии за яйца, които виждаме наредени по щандовете в магазините. Разликата е, че една кутийка на Бенд Стов побира едно „яйце”…

На снимките, публикувани от производителя, се вижда паметният надпис “Зеленият път към рая” – какво по-добро послание от това!

Коментар