НАП обяви търг за поддръжка на системата за данъчни измами

Национална агенция за приходите обяви открита процедура по ЗОП за поддържане на информационната система за разследване на данъчни измами – РОССАР. Заложени са девет основни изисквания към изпълнителя:

1. Извършване на профилактично обслужване на системата на всеки три месеца, включващо като минимум проверка и тестване на системата за грешки при работата на модул или отделна функционалност, оптимизиране на базата данни, преглед на оперативността на системата и състоянието на системния софтуер;

2. Отстраняване на проблеми и бъгове в работата на системата.

3. Предоставяне на техническа помощ и съдействие с цел поддържане на постоянна работоспособност на системата, вкл. в случаите на изпълнявани в средата на Възложителя действия по настройки и/или промени на ниво хардуер, приложен сървър, сървър на база данни, операционни системи, системен софтуер и др.

4. Оказване на съдействие на оторизирани служители при използване на информационната система – например по конфигуриране на комплекти или групи условия за търсене, създаване или промяна на съществуващи справки.

5. Актуализиране на приложния софтуер при промяна на нормативната уредба, работни процедури и други вътрешни правила на НАП. 6. Оказване на съдействие на оторизирани служители за присъединяване на нови източници на информация.

7. Оказване на съдействие при администриране на базата данни, по архивирането и/или възстановяване на базата данни.

8. Оказване на съдействие за поддържане и управление на системата за сигурност, касаеща информационната система за автоматизирано разкриване на данъчни измами

9. В случай на нарушено функциониране на информационната система РОССАР, възникналата неизправност се класифицира от оторизираните служители на НАП.

Участниците в търга трябва да подадат своите документи до 9 май т.г. Отварянето на офертите е насрочено за следващия ден.

Критерии за възлагане на поръчката е най-ниската цена. Максимална прогнозна стойност е 40 000 лева без ДДС.

Изисква се участникът да е реализирал общ приход за последните три години (2007-2009) в размер на минимум 40 000 лв, да притежава валиден сертификат ISO 9001:2008 и да е член или асоцииран партньор на партньорската програма Oracle Partner Network.

Коментар