Vista ще генерира $4 милиарда за ИТ индустрията във Флорида

Очаква се ИТ индустрията в щата Флорида да направи значителен финансов удар през тази година, като резултат от пускането на пазара на операционната система Windows Vista. Това твърди наскоро проведено проучване от IDC по поръчка на Microsoft.
През първата година на продажби на Vista, Флорида ще започне чувствително да увеличава приходите си и отварянето на нови работни места. Данните от проучването показват, че Windows Vista ще облагодетелства ИТ пазара с повече от 18% увеличение на работните места в щата, свързани с операционната система. Допълнително се очаква общият брой работни места, свързани с Windows, да скочи с повече от 11 000.
Windows Vista ще генерира допълнителни доходи за Microsoft във Флорида, но също така ще създаде и по-големи икономически ползи в цялата нейна екосистема, където се продават продукти и услуги, използващи операционната система, казват от IDC. 

Партньорите на Microsoft, а именно компаниите, които продават хардуер и пишат софтуер, тези, които доставят ИТ услуги или са дистрибутори, ще усетят значителната полза от системата, защото тя ще им донесе съществени приходи и растеж. Очаква се екосистемата да продаде продукти и услуги за 4$ милиарда, свързани с Windows Vista, в щата Флорида.

Според проучването, Windows Vista ще помогне за подсилване на повече от 12 000 ИТ компании в щата, които произвеждат, продават или разпространяват продукти и услуги, използващи новата ОС. Всеки долар приход от Windows Vista, спечелен от Microsoft, ще генерира повече от 21 долара приходи за екосистемата извън компанията.
Очаква се също партньорите на компанията да инвестират близо 500$ милиона в свързаните с операционната система продукти и услуги, считано от сега до края на годината.

Коментар