Много недоволни от фрагментирането на Android

Около 86% от разработчиците са недоволни от фрагментирането на Android – операционната система на Google за смартфони и таблети. В изследване на Baird повечето анкетирани разработчици на приложения са заявили, че изпитват неудобства, поради фрагментирането на мобилната платформа.

Фрагментирането на Android е проблем, който възникна в резултат на твърде честото обновяване на платформата и многото производители на устройства, работещи под нейно управление. По данни на Google, в момента 3,9% от устройствата използват Android 1.5, на 6,3% е инсталирана версия 1.6, други 31,4% работят под версия 2.1, а най-много – 57,6% използват Android 2.2. Версия 2.3 на системата е инсталирана само на 0,8% от устройствата.

Необходимостта разработчиците да се съобразяват с изобилие от версии и устройства многократно бе критикувана от анализатори, конкуренти на Google и от самите разработчици.

В проучването на Baird над половината от Android разработчиците са крайно недоволни от този недостатък на мобилната ОС на Google. Само 14% са заявили, че нямат никакъв проблем.

71% от анкетираните създават софтуер за Android, а 62% – за платформата iOS на Apple. Останалите платформи привличат по-малко от 27% от разработчиците. Като цяло се налага мнението, че разработката на приложения за iOS е по-изгодна и по-опростена.

по темата: „Много недоволни от фрагментирането на Android”

добавете коментар...

  1. Abc

    На крива ракета космоса ѝ е виновен….

Коментар