Iomega Personal Cloud – собствен облак без излишни усложнения

Iomega, компания от семейството на EMC и лидер в областта на защитата на данни, представи наскоро нова технология, наречена „Персонален Облак” (Personal Cloud Technology) и пусна в продажба нови „Cloud Edition” устройства.

Personal Cloud представлява решение за максимална защита и дистанционен достъп до данни за малки организации и индивидуални потребители и осигурява контрол над собствен „облак“ без излишни усложнения и допълнителни разходи, съобщи дистрибуторът Солитрон.

Уеб-базираната изчислителна архитектура свързва Iomega устройството за мрежово съхранение на данни с други потребители и/или устройства през интернет. За разлика от повечето известни публични и частни приложения за работа в „облак“, технологията Personal Cloud на Iomega гарантира, че съдържанието и достъпът винаги са под контрола на потребителя.

Няма такси или абонаменти за използване на услугата. Вместо това Iomega предоставя на малките компании и потребители услуга за достъп до „облак“ и защита с висока стойност заедно с покупката на NAS устройства от компанията.

„Използвайки опита на EMC, ние трансформирахме нашите NAS устройства от ново поколение в „облачни“ сървъри, до които потребителите ще имат достъп отвсякъде и по всяко време. В допълнение, ако закупите две или повече от нашите NAS продукти, ще можете дистанционно да архивирате вашите локални данни на алтернативно място било то офис, дом или някое друго местоположение, предоставяйки на потребителите и малките организации идеалния план за възстановяване на данните при бедствие или проблем, който се реализира лесно и освен това е икономичен”, посочват от компанията.

Iomega показа новата технология Personal Cloud за първи път на Consumer Electronics Show в Лас Вегас през януари с продукта Iomega Home Media Network Hard Drive, Cloud Edition. През март компанията пусна в продажба серия сторидж устройства, подходящи за малки компании и домашна употреба – Iomega StorCenter ix2-200 Network Storage, Cloud Edition. В началото на април беше пуснат в продажба новия Iomega StorCenter ix4-200 Network Storage, Cloud Edition, а в началото на май ще станат достъпни и новите устройства от високия клас на компанията – десктоп устройствата Iomega px4 и px6 Network Storage, Cloud Edition, както и устройството за монтаж в шкаф – Iomega px4-300r Network Storage, Cloud Edition.

В България устройствата могат да бъдат закупени от дилърската мрежа на Солитрон, дистрибутор на EMC и Iomega за България.

Коментар