Очакват се 3D лаптопи без очила

Японската компания Toshiba ще покаже по-късно тази година първите 3D лаптопи, които могат да се ползват без специални очила, съобщи digitimes.com. Все още няма подробности за новите модели.

Нуждата от очила за триизмерно виждане е един от основните проблеми, които спъват масовото навлизане на 3D технологията, сочат повечето пазарни изследвания. Това важи както за компютрите, така и за телевизорите.

Според скорошно изявление на представител на Samsung, истинските 3D телевизори – които не изискват очила и позволяват триизмерно виждане от всички ъгли – ще влязат в масово производство към 2020 година.  

Toshiba е една от големите компании, развиваща 3D технологии. В края на миналата година японският производител пусна 3D телевизори Regza 20GL1 и Regza 12GL1 с диагонали на екрана съответно 20 и 12 инча и цени $2900 и $1440.

Скоро пък се очаква компанията да пусне нови модели лаптопи Toshiba Satellite P770 и P775 с 3D екрани, които обаче ще изискват очила за триизмерна картина. Моделите ще имат двойна фронтална камера, способна да записва 3D видео.

Коментар