Acer иска да бъде третият по големина доставчик на РС в света

Acer заяви амбиции към третото място на световния пазар за персонални компютри. Тайванската компания планира да продаде през настоящата година между 12 и 14 милиона лаптопа. Това ще бъде увеличение от над 30% спрямо продажбите от 9.0-9.3 милиона броя през 2006 г., според данни, изнесени от компанията по време на среща на глобалните доставчици на Acer в Тайван.
За да постигне целите си, Acer ще се съюзи с най-големия канал за продажба на РС в САЩ – веригата Best Buy, през която ще предложи пълна гама Vista-готови лаптопи още през февруари.
Досега Acer поддържаше подобно тясно партньорство с дистрибутори като Ingram Micro и Tech Data, но не и с гиганти в ритейл каналите от рода на Best Buy и Wal-Mart. Партньорството с BestBuy е станало възможно, благодарение на силния ръст в бизнеса на Acer и способността на компанията да бъде гъвкава в предлагането на разнообразни модели лаптопи.
Очаква се продажбите на Acer в САЩ да нараснат тази година с над 100% – от 1.2 милиона броя през 2006 г, в резултат на сделката с BestBuy.
Същевременно, Acer ще засили тясното партньорство с ОЕМ доставчици на лаптопи като Compal Electronics и Quanta Computer, към които ще изнесе производството на няколко нови модела.

Коментар