Philips продаде ТВ бранда си на китайска компания

Още една водеща световна марка стана притежание на китайци. Philips се отказва от собствено производство на телевизори, като вместо това ще създаде джойнт венчър с китайската TPV Technology.

Съвместната компания ще предлага телевизори с марката Philips, става ясно от официално прес съобщение. Китайците ще притежават 70% дял от предприятието, а останалите 30% ще са за Philips.

Споразумението предвижда от 2013 година холандската компания да получава по 50 милиона евро за използване на марката й от TPV Technology. Philips уверява, че ще следи за качеството на китайските телевизори с нейния бранд.

Двете компании трябва да подпишат окончателно споразумение през третото тримесечие на 2011 и да приключат сделката до края на годината.

През първото тримесечие на 2011 г. подразделението на Philips за телевизори понесе загуби в размер на 87 млн. евро. Това вероятно е и основната причина за продажба на бизнеса с телевизори на китайски производител.

Коментари по темата: „Philips продаде ТВ бранда си на китайска компания”

добавете коментар...

  1. Ха ха

    И Филипс закономерно отива при Грундик,Thomsonи другите европейски производители на които не им се работи повече. Днес отворих телевизора който купих скоро за кухнята модел Philips19 PFL3205. Нещата вече са трагични. В него няма нито една част произведена от Филипс. Всичко в него е долнопробна китайска повърня. Съжалявам че си дадох парите на тези тарикати. Philips R.I.P

Коментар