Intel с нов рекорд на приходите за първото тримесечие

Intel отчете рекордни приходи и печалби за първото тримесечие на годината. При „non-GAAP” база, приходите на гиганта възлизат на $12,9 милиарда (25% ръст спрямо Q1‘2010), печалбата от основна дейност е $4,3 милиарда (25% ръст), нетната печалба – $3,3 милиарда (34% ръст), а печалбата за акция (EPS) е 59 цента (37% ръст).

При GAAP база, компанията отчита приходи за първото тримесечие от $12,8 милиарда, печалба от основна дейност $4.2 милиарда, нетна печалба от $3.2 милиарда и печалба за акция – 56 цента.

Intel генерира приблизително $4.0 милиарда в брой от операции, изплати кешови дивиденти в размер на $994 милиона и използва $4.0 милиарда за обратно изкупуване на 189 милиона дяла обикновени акции.

“Приходите за първото тримесечие са рекорд за всички времена за Intel в резултат на двуцифрения ръст на приходите на годишна база във всеки основен продуктов сегмент и във всички региони”, коментира Пол Отелини, президент и главен изпълнителен директор на компанията. Според него, Intel е в позицията да постигне повече от 20% годишен ръст на приходите.

По време на тримесечието, компанията приключи придобиването на Infineon Wireless Solutions и на McAfee, Inc. Комбинацията от двете сделки е допринесла с приходи от $496 милиона, става ясно от финансовия отчет.

Коментар